Print

30-V JUHLA TYYKIJAZZ 29.–30.10.2021

FORSSAN TYÖVÄENTALON MUSIIKKISALISSA

PERJANTAINA 29.10.
19:00 SEPPO HOVI & ANTTI SARPILA KVARTETTI
Antti Sarpila - klarinetti, saksofoni
Seppo Hovi - piano, hanuri, tarinat
Jarza Karvonen - rummut
Pekka Sarmanto - basso
21:00 KANTELISTI IDA ELINA

LAUANTAINA 30.10.
19:00 BIRGER LINDSTRÖMIN RAGTIME BAND
21:00 ERJA LYYTINEN

Liput 30 €/ilta
Ennakkomyynti: Viihdeuimala Vesihelmi ja Kukkakauppa Saara Kuhanen
Yhteistyössä: WahrenKeskus, LHJ Group, Envor Group, OP Lounaismaa ja Liekkitiimi.

Lisätietoja Sami Mattila 0400-485087.

Ennakkolippuvarauksia otetaan vastaan myös osoitteessa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 Tervetuloa kuuntelemaan upeaa musiikkia ja juhlimaan 30-vuotista Tyykijazzia!

Erja Lyytisen saavutuksia

Suomen blueskuningattareksi tituleerattu Erja Lyytinen on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana saavuttanut suomibluesin historiassa enemmän kuin kukaan muu.
Lyytisen urasta ja elämästä kertova syksyllä 2019 Docendon kautta julkaistu elämäkertakirja “Blueskuningatar” avaakin päämäärätietoisen Lyytisen tietä kohti bluesmaailman huippua. Kansainvälisesti palkittu kitaristi on esiintynyt maailman kärkikaartiin kuuluvien kitaristien, kuten Sonny Landrethin, Jennifer Battenin ja Joe Bonamassan rinnalla sekä ollut lämmittelijänä Tom Jonesille, Robert Plantille ja Carlos Santanalle. Lyytinen pääsi myös Santanan kutsumana tämän yhtyeen kanssa esiintymään 20 000 ihmisen eteen Helsingin Kaisaniemessä kesällä 2018.  Viimeisen vuoden aikana Erja on soittanut Blues Brother Dan Aykroydin kanssa Toronton Jazz Festivaaleilla, julkaissut mairittelevia arvioita saaneen Another World - albumin ja ollut lämmittelijänä legendaariselle Tom Jonesille tämän Suomen keikoilla.

Lyytinen yhdistää soitossaan modernia ja vanhaa bluesia sekä progressiivisia sävyjä mielenkiintoiseksi yhdistelmäksi ja onkin kasvattanut itselleen vankan kuulijakunnan kotimaassaan sekä ulkomailla, josta kertovat European Blues Awards “Paras Kitaristi 2017” tunnustus, sijoittuminen Guitar World  - lehden tämän hetken maailman kovimpien blueskitaristien listalla sijalle #14, sekä Total Guitar -lehden äänestyksessä kategoriassa "10 Maailman Parasta Kitaristia Nyt" sija #2.
“She is the future” (Carlos Santana)
”Fiery trademark slide work.” (Guitarist)
#14 Ranking on“30 Best Blues Guitarists in The World Today” (Guitar World)

Ida Elina pähkinänkuoressa

Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar Ida Elina on Suomessa ja maailmalla ahkerasti keikkaileva artisti, Evento Awards Vuoden Esiintyjä, Vuoden Kantele -tunnustuksen saaja ja 1.kansainvälisten kantelekilpailuiden voittaja.
Klassisen musiikin koulutuksen saanut popkanteletar kehitteli oman pop-kanteleensoittotyylinsä YouTube-kitaristien innoittamana ja samalla ”hänen tekemänsä pop-coverit mullistivat kantelemusiikin” (Helsingin Sanomat).

Ida Elina on konsertoinut muun muassa Pekingissä, Shangaissa ja Hong Kongissa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi, tehnyt konserttikiertueet Yhdysvalloissa, Saksassa ja Japanissa, esiintynyt Lontoon Chelsea Flower Show’ssa, Helsingin Nordic Business Forumissa, Belgiassa, Ranskassa sekä Kanadassa. Hän on myös konsertoinut ahkerasti Pohjoismaissa sekä Baltiassa, ja suuntaa seuraavaksi Singaporeen.
Ida Elina on vuosien varrella esiintynyt muun muassa Suomen presidenttipari Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle, presidentti ja nobelisti Martti Ahtisaarelle, presidentti Tarja Haloselle sekä diplomaateille useissa eri maissa. Hän on esiintynyt yhdessä Grammy-voittaja John Lloyd Youngin kanssa sekä tehnyt Suomessa konserttikiertueen Apulannan kanssa.

Ida Elina on esiintynyt Suuressa Journalistigaalassa, Puoli Seitsemän -ohjelmassa, Urheilugaalassa, Kummien joulukonsertissa, sekä useissa aamutv- ja tv-ohjelmissa.
Oulaisista lähtöisin, sittemmin espoolaistunut Ida Elina opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Hokkaido University of Education -yliopistossa valmistuen musiikin maisteriksi. Ida Elina laulaa sujuvasti useilla kielillä, mukaan lukien mandariinikiinaksi, japaniksi ja ranskaksi. Esiintymisen lisäksi Ida Elina opettaa kanteleensoittajille ympäri Suomen omaa soittotekniikkaansa mestarikursseilla. Hän on lisäksi intohimoinen juoksija ja moninkertainen Oulaisten kaupunginmestari 800-metrin juoksussa.

 

Erja Lyytinen

Ida Elina

Seppo Hovin ja Antti Sarpilan yhtye