Forssa Unplugged-puistokonsertti 21.5.2016 klo 12 - 18

Forssan Kulttuuri-Axel ry ja Forssan Wahren-keskus järjestivät jo seitsemännen kerran perinteisen kesän avauksen Forssa Unplugged-konsertin.

Tapahtuman tukena ja sponsoreina olivat: Forssan Wahren-keskus, Bowling4you Forssa, Envor Group, Forssan Alun järjestyshenkilöt, LHJ Group, Liekkitiimi, Lounaismaan Osuuspankki, Rautia, Ravintola Vispilä, Urheilukehitys Ry ja Yhtiönkatu.

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin taas leikkimielinen Piknik- kattauksen SM-kisa, voittajaksi valittiin Teksas-henkinen kattaus.

Puistokonsertin avasi paikallista Vorssalaista osaamista edustava Delia St.Claire I, joka on Sini Elorannan, Anssi Pohjolan ja Juha Kreivin muodostama kokoonpano.

Chimi Finlatin esitti letkeää latinopoppia suomeksi ja espanjaksi. Tällaisia mukaansa tempaavia rytmejä ei ole ennen Unpluggedissa koettu!

Suomirockin eläviin legendoihin lukeutuvan Kari Peitsamon musiikkiura käynnistyi vuonna 1977, jolloin mies teki ensimmäiset levytyksensä. Peitsamon Kauppaopiston naiset oli yksi vuoden 1977 menestyneimmistä rockbiiseistä ja vuosien saatossa kappaleesta on muodostunut ajaton klassikko.

Suomenkielisen roots-musan uudistajien Freud Marx Engels & Jungin perustamissanat lausuttiin 1984, keikoille lähdettiin 1985 ja 1986 ilmestyi ensimmäinen albumi.

Konsertin päätti Pauli Hanhiniemi-Ville Rauhala MAD, joka on herrojen "Melko Akustinen Duo", He soittivat poimintoja ensinmainitun lauluista Kolmannen naisen, Perunateatterin ja Hehkumonkin ohjelmistoista. Hanhiniemi-Rauhala MAD on esiintynyt muutaman vuoden ajan harvakseltaan ja ehkä siksi parivaljakon esiintymisessä on aistittavissa usein hilpeää seikkailuhenkeä. Akustisen kitaran ja kontrabasson yhteistyön kruunaa Melko Sointuva kaksiäänisenen laulu; "Jätkillä on konsepti kunnossa!"

Konsertin lopulla ja päätteeksi nähtiin jättiscriiniltä jääkiekon MM-kisojen alieräottelun Suomi-Venäjä.

KUVIA TÄSTÄ